Poznata je stara izreka da „bez sunca nema života“. I najnovija naučna istraživanja potvrđuju koliko je naš život suštinski vezan za sunčevu svetlost. Ona je, između ostalog dokazuju naučnici, toliko važna za ljudski organizam zbog toga što stimuliše proizvodnju vitamina D, nazvanog i „sunčev vitamin“. To je jedini vitamin kojega naše telo može samo da proizvodi i to tako što ga sintetiše u koži pod dejstvom UV zraka. 

Zašto je vitamin D tako važan

Vitamin D je esencijalno važan za ljudsko zdravlje. On je neophodan telu, a jedna od njegovih najvažnijih funkcija je da učestvuje u iskorišćavanju kalcijuma u organizmu. Ovaj izuzetno važan mineral je neophodan za zdrave i jake kosti i zube. Inače poznato je da u ljudskom organizmu od svih minerala najviše ima kalcijuma, čak 2% telesne mase, a skoro sav se nalazi u kostima i zubima (približno 1-1.5 kg).

turbosolarijum
ergoline

Vitamin D ima i druge važne uloge: jača ćelije srčanog mišića, nerve, aktivira rad mišića, učestvuje u regeneraciji ćelija i jača imunitet.

Značajno je takođe što on povećeva nivo serotonina, „hormona sreće“, stimulišući njegovu proizvodnju u organizmu. Važan je i u prevenciji osteoporoze.

Solarijum – da ili ne

Aktuelne studije širom sveta pokazuju da izrazit nedostatak sunčeve svetlosti može voditi ka ozbiljnim oboljenjima. Stoga mnogi stručnjaci, ne bez razloga, mini-sunčanje eksplicitno preporučuju, pogotovo u regionima gde ima malo sunčeve svetlosti, ili pak za ljude koji joj se nedovoljno izlažu.

Vodeće svetske firme danas proizvode solarijume izuzetnih karakteristika i vrhunske UV tehnologije. Savremena tehnologija UV lampi omogućava organizmu da sintetiše potrebne doze ovog toliko važnog vitamina tokom cele godine, uz minimalno izlaganje UV zracima, u kontrolisanim uslovima u pogledu njihove jačine i kvaliteta kao i trajanja ekspozicije. Uz to se, u prijatnom konformnom ambijentu, postiže ravnomerno tonirana boja kože.

Beauty Luxe Dr Grujić svojim klijentima nudi upravo takav turbosolarijum, potpuno je bezbedan i komforan koji poseduje:

  • specijalne duo lampe koje omogućavaju diferenciranu jačinu svetlosti za delove tela koji teže pocrne (noge)
  • četiri ekrana za lice sa mogućnošću podešavanja jačine svetlosti
  • lampe za ramena
  • sopstvenu samopodešavajuću klimu
  • izuzetno prostranu unutrašnjost tako da nema osećaja skučenosti

Proizvod je vodećeg proizvođača solarijuma nemačke firme Ergoline.