Mezoterapija je zbog svoje izuzetna delotvornosti danas veoma popularan tretman za redukciju celulita. Treba naglasiti da je borba protiv ove pošasti ženske populacije neuporedivo uspešnija ako se tretmani započnu u ranim fazama razvoja celulita. Zato je kod celulita najbolji savet: pravi trenutak za započinjanje tretmana jeste sada, odmah. Današnji kozmetološki postupci Mezoterapija bez igle i Tripollar metoda radiofrekvencije predstavljaju moćna oruđa u toj borbi jer njima možete na dugoročnoj osnovi redukovati celulit. Važno je isto tako imati u vidu da vas bez efikasnih kozmetoloških tretmana ni naporne fizičke vežbe ni rigorozne dijete ne mogu rešiti ovog estetskog, a u njegovim poodmaklim bolnim fazama, i zdravstvenog problema.

Posebno treba istaći da se ovim postupkom mogu tretirati i klijenti sa proširenim venama i problemima sa kapilarima, kojima su mnogi anticelulitni tretmani inače nedostupni jer su, zbog u njima primenjenih procedura, kao takvi kontraindikovani.

mezoterapija

Koje su prednosti mezoterapije bez igle

Klasična mezoterapija je podrazumevala ubrizgavanje određenih aktivnih supstanci u kožu iglama, najčešće s ciljem topljenja masti kod celulita i lokalizovanih masnih naslaga, ili za uklanjanje bora. Predstavljala je invazivan estetski tretman koji je i pored upotrebe anestetika, zbog velikog broja uboda iglicama bio praćen bolom, rizikom od infekcija i vidljivim podlivima i modricama na mestu tretmana koje su dugo ostajale, pa se lice moralo prekrivati jakim puderima. Tretmani su neretko izazivali alergijske reakcije i za mnoge klijente predstavljali traumatično iskustvo.

Prednosti mezoporacije u odnosu na klasičnu mezoterapiju su višestruke:

  • neinvazivna je i potpuno je bezbolna
  • nema podliva, modrica ni otoka, niti potrebe za anesteticima
  • nema rizika od infekcije niti, kao ranije, od čestih alergijskih reakcija
  • penetracija aplikovanih supstanci je mnogostruko veća
  • aktivne supstance se unose ravnomerno u kožu
  • može se ostvariti potpuna personalizacija prema potrebi klijenta
  • nema potrebe za oporavkom i bolovanjem
  • ukupni estetski efekti su neuporedivo bolji

Ko može da je koristi i kako se sprovodi tretman

Tretman mezoterapije nema neželjenih propratnih pojava i mogu ga koristiti osobe svih starosnih dobi.

Broj tretmana zavisi od vrste problema koji se rešava i regije koja se tretira.
Svaki pojedinačan tretman traje od 60 do 90 minuta i najčešće je potrebno uraditi seriju od 6 do 8 tretmana.

Dosadašnja iskustva potvrđuju da ni višestruko ponavljanje tretmana nema bilo kakve neželjene efekte i da se može bezbedno višekratno primenjivati prema potrebi i želji klijenta.

Sam postupak je veoma ugodan za klijente, bez bilo kakvog neprijatnog osećaja za vreme njegovog trajanja. Tretmanski parametri mogu da se usklađuju sa potrebama svakog klijenta ponaosob prema specifičnostima njegovih estetskih potreba i želja. Personalizacija se vrši u dogovoru klijenta i terapeuta uz prethodni besplatni pregled i konsultaciju lekara specijaliste. Po završetku svakog tretmana klijent se vraća svojim uobičajenim aktivnostima bez ikakvog ograničenja.

Umesto zaključka

Mezoterapija bez igle je veoma efektan i siguran tretman. Koristi proces elektroporacije i elektroosmoze čime se izabrane supstance ubacuju duboko u kožu i podkožno tkivo (i do 10mm dubine), i tu ostaju i do dva meseca. Apsorpcija aplikovanih supstanci je nekoliko stotina puta veća nego kada se ti kozmetički preparati nanose uobičajenim metodom utrljavanjem u kožu. Ovako visok stepen penetracije omogućava ne samo neuporedivo bolje korišćenje primenjenih preparata, a time i njihovo efikasnije dejstvo, već se vremenski skraćuje ceo tretmanski postupak i smanjuju ukupni troškovi.

Mezoterapija bez igle je terapijska procedura koja se veoma uspešno kombinuje i dopunjava sa ostalim komplementarnim procedurama, pre svega sa raznim vrstama pilinga, ultrazvukom, radiotalasnom lipolizom i radiotalasnim liftingom kao i limfnom drenažom. Na taj način moguće je postići zaista sjajne rezultate i ostvariti željene estetske ciljeve.