DermaPen metoda rejuvenacije kože

Skin needling ili Micro needling je antaging procedura kojom se stimuliše proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetički aktivnih supstanci.
Ovom jednostavnom, a efikasnom procedurom zasnovanom na finoj igličastoj penetraciji koja se dubinski može precizno kontrolisati, mogu se ostvariti estetski efekti slične onim kod laserskog tretmana.
U odnosu na Dermaroler ovo je efikasniji postupak jer su iglice neuporedivo tanje a njihova specifična gustina znatno veća.

Kako deluje

Fiziološka osnova je veoma jednostavna: stvoriti programirana i kontrolisana mikro oštećenja na koži, koja će onda n ate nadražaje prirodno reagovati povećanom produkcijom kolagena i novih ćelija u toj zoni kože.
Zavisno od dubine penetracije iglica, DermaPen-om se mogu postići različiti stepeni rejuvenacije kože: od jednostavnog poboljšanja apsorpcije kozmetičkih proizvoda do kliničkog tretmana raznih oštećenja, ožiljaka i bora.

U koje svrhe se koristi

DermaPen dozvoljava brzi tretman određenih zona kože, većih ili manjih, radi tretiranja brojnih nedostataka kože:

 • Bore oko usana
 • Tekstura i tonus kože
 • Proširene pore
 • Poboljšanje apsorpcije kozmetičkih proizvoda
 • Površinske bore lica
 • Tekstura kože na vratu
 • Ožiljci od akni ili drugih trauma
 • Melazma i pigmentacija
 • Poboljšanje teksture grudi
 • Strije
 • Alopecija

Tretman lica je primarna lokacija za primenu ove procedure, ali se ona može uspešno koristiti na bilo kome delu kože.

Kolika je dubina penetracije

derma-pen

Zavisno od dubine penetracije, od čisto površinske do duboke dermalne, profesionalne aplikacije imaju širok opseg potencijalnog poboljšanja i korekcije problema u vezi kože.
Opseg penetracije se kreće od kozmetičke dubine od 0.25 mm, do dubine kliničkih tretmana od 2.5 mm (videti dijagram).

Karakteristike tretmana zavisno od dubine penetracije

Laka penetracija otvara kožu dovoljno da bi su u nju unosili specifični tretmanski serumi. Ovo je važno zbog toga što se većina kozmetičkih proizvoda hemijski sastoji od molekula koji su suviše veliki da bi prešli kožnu barijeru, pa njihovo prosto nanošenje na površinu kože ima samo minimalan efekat.
DermaPen otvara kožu na nekoliko minuta što omogućava izuzetno veliko povećanje penetracije kozmetičkih proizvoda. Na taj način aktivni sastojci raznih kozmetičkih proizvoda mogu dopreti u slojeve ispod površine kože na dubinu gde njihovo dejstvo ima pravi i pun efekat.

Tretmanski serumi biraju se prema željenom cilju: posvetljavanje kože, hidratacija, poboljšanje teksture, skupljanje pora i sl.

Srednja dubina penetracije može imati veoma povoljan efekat na površinska oštećenja kože od dejstva sunca, jer se postiže poboljšanje teksture kože i njenog tonusa, i dovodi do vidljivog poboljšanja kroz skupljanje pora.

Dublji nivoi penetracije mogu smanjiti ožiljke od akni i strije, zategnuti kožu I redukovati i omekšati bore.

derma-pen

Kakvi se rezultati mogu očekivati

Zavisno od ciljeva tretmana, rezultati se mogu videti odmah kod poboljšanja apsorpcije kozmetičkih proizvoda, a kod tretmana raznih oštećenja i ožiljaka, posle 4 do 6 meseci.

Zavisno od stanja kože, vrste i stepena oštećenja i starosti kože, već 2-3 tretmana će obezbediti vidljive efekte, a 5-6 tretmana će dati izrazito vidljive, dobre rezultate. Najbolji rezultati će se postići u punoj saradnji klijenta i terapeuta u praćenju pozitivnih promena na koži.

Kada se nakon serije tretmana postignu željeni efekti, veoma je važno održavati stimulaciju kolagena primenom tretmana održavanja na svakih 3-6 meseci.

Mere nege posle tretmana

Posle DermaPen tretmana, za vreme faze oporavka kože, treba izbegavati izlaganje sunčevim zracima i dejstvu toplotnog zračenja.