Šta je kavitacija?

Ultrazvučna kavitacija je metoda koja koristi fizički fenomen kavitacije za efikasno, bezbedno nehirurško remodeliranja i oblikovanja tela značajnom redukcijom masnih naslaga.

Danas predstavlja jednu od priznatih i široko prihvaćenih procedura u nastojanjima da se ostvari željena figura neinvazivnim putem bez hirurških zahvata i svih pratećih posledica (bolovi, anestezija, rizici, bolovanja) koje takva intervencija sa sobom neminovno nosi.

Tretmani sprovedeni na koncentracijama lokalizovanih masnih naslaga pre svega na stomaku, kukovima, zadnjici i butinama, kao i na celulitom zahvaćenim delovima tela, daju vrlo efikasne i neposredno merljive rezultate.

kavitacija

Na čemu se zasniva?

Kavitacija je inače fenomen poznat u nauci i tehnici, koji je svoju primenu našao i u estetskoj medicini i kozmetologiji. Ova revolucionarna tehnologija zasniva se na sposobnosti ultrazvučnih talasa specifičnog valnog opsega da izazovu tzv. efekat kavitacije koji je primarno bio otkriven kod fluida u kretanju. U stacionarnim sistemima koje ne karakteriše tok fluida, ovaj efekat se izaziva alternativnim promenama pritiska izazvanim prolaskom ultrazvučnih talasa kroz tečnost. Ovi talasi se sastoje od naizmeničih kompresija i dekompresija čija kontrolisana pulsirajuća energija stvara mikroskopski sitne mjehuriće pare unutar adipoznih ćelija i intersticijalne tečnosti. Za vreme faze niskog pritiska, ovako stvoreni mehurići ekspandiraju, a za vrema faze visokog pritiska naglo doživljavaju kolaps odnosno imploziju.Usled ovih alternacija pritiska u tečnoj fazi, odnosno ekspanzija i kompresija, kao posledica dolazi do pucanja membrane adipocita i kosekventno tome do otpuštanja vode i masnoće iz njih. Pri tome, kako pokazuju histoliška ispitivanja, okolna tkiva ostaju intaktna jer ovaj proces ne utiče na ćelijske strukture u njima niti pak dira u integritet sistema za cirkulaciju krvi i limfe.

kvaitacija-beograd

Slobodne masne kiseline stvorene ovom razgradnjom delom se koriste kao interno stvoreni energetski izvor za metaboličke procese u organizmu, a delom se, posredstvom limfne cirkulacije, metaboliziraju u jetri.

Zbog čega je tako poularna?

  • neivazivna je – nema rezova, otoka, modrica, infekcije, ožiljaka niti bolovanja
  • izuzetno je efikasna – rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana i neposredno merljivi
  • bezbedna je – naučno zasnovana, klinički testirana, obavlja se po protokolisanim tretmanima
  • uklanja lokalizovane masne naslage sa željenih delova tela
  • redukuje celulit
  • odmah nakon tretmana klijenti se vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima

Pojedinačan tretman traje približno sat vremena, zavisno od veličine tretirane zone i anatomskih karakteristika klijenta.