Šta je tretman mezo nitima

Nije kliše, već je danas zaista moguće točak godina okrenuti unazad i dramatično podmladiti izgled za svega sat vremena. Tokom proteklih nekoliko godina razvijen je i do detalja usavršen revolucionarno novi tretman koji omogućava nehirurški face lifting, neretko nazvan i “perolifting” ili “nežni lifting”. On istinski podiže i zateže opuštenu kožu sa sjajnim rezultatima koji traju i nekoliko godina. I uz to je ovaj tretman značajno jeftiniji od hirurškog liftinga.

Soft lifting samorazgrađujućim nitima ili 3D mezo nitima je brza, bezbolna, sigurna nehirurška procedura koja koristi samorazgradive niti da bi se zategle i podigle opuštene, pale crte lica i otkrio vaš mladalački izgled. Niti se sastoje od biorazgradivog materijala i postepeno će se resorbovati prirodnim fiziološkim procesima u organizmu tokom narednih 6-8 meseci.

mezoniti tela

Procedura ne ostavlja nikave ožiljke. Jednom kad su niti postavljene, okolno kožno tkivo promoviše produkciju kolagena i zateže kožu, čineći da izgledate znatno mlađi. 

Rezultati efekta liftinga postaju vidljivi ubrzo nakon procedure. Odmah ćete primetiti značajnu promenu u teksturi i zategnutosti kože. Ona će biti glatkija, sjajnija i naprosto će zračiti.

3d-mezoniti

Kome posebno odgovara

Metoda posebno odgovara veoma zaposlenem ljudima koji teško mogu naći vreme za višednevno bolovanje, kao i onima koji iz bilo kog drugog razloga, zdravstvenog ili ekonomskog, nisu spremni da se podvrgnu klasičnoj hirurškoj intervenciji.
Ona je dakle idealna za sve one koji traže manje invazivno rešenje za neki od svojih estetskih problema. Može se primeniti kao alternative hirurškom liftingu ili kao uspešna mera za njegovo odlaganje.

To je tretman sa dugotrajnim rezultatom, bez bilo kakvih nepovoljnih uzgrednih efekata. Može se primeniti kao alternativa hirurškom liftingu ili kao uspešna mera za njegovo odlaganje.

U čemu se sastoji

Ovo je najnovija tehnika za face lifting odnosno za obnavljanje tonusa kože i vraćanje njenog mladalačkog izgleda. Dizajnirana je tako da se radi pod topikalnom anestezijom i relativno je jednostavna procedura kojom se revitalizuju meka tkiva lica. Ona može efektno rejuvenisati vašu kožu, posebno kožu obraza, nazolabijalnih brazdi, obrva, kao i ostvariti zatezanje zone vrata i dekoltea, čineći da zaista izgledaju mnogo lepše i mlađe.

Jednostavnost procedure mogla bi se slikovito definisati principom “uđeš-izađeš” ili ”tretmanom u pauzi za ručak”. Uobičajeno traje od 30-60 minuta, zavisno od broja zona koje se tretiraju, uz primenu topikalnog anestetika sa minimumom nelagodnosti. Kao najčešće prateće pojave očekuju se blagi otok i modrica, koje nestaju za nekoliko dana. Posle tretmana nisu potrebni nikavi zavoji ili flasteri, niti je potrebno bolovanje. Svojim uobičajenim životnim i radnim aktivnostima možete se vratiti neposredno nakon tretmana.

Kako se sprovodi tretman 3 D Lifting

Meza lifting nitima je face lift tretman jačanja lica samoresorbujućim nitima uvedenim u kožu na različitim nivoima dermisa. One formiraju 3D mrežu u zoni tretmana koja se harmonično integriše u dermalni matriks i ne prouzrokuje nikakvu nelagodnost. Sistem za uvođenje mezo niti sastoji se od specijalnih niti koje na jednom kraju imaju ultra tanke igle (o.1 mm). Nakon uvlačenja niti pomoću ove tanušne igle direktno u hipodermis kože, igla se odvaja od mezo niti koja ostaje u tkivu.

Niti su izgrađene od takvog materijala da se u tkivima samorazgrade tako da ih nakon 2-3 meseca ostaje oko 50%, a nakon 6-8 meseci razgrade se u potpunosti. Međutim, reakcija tkiva na niti sastoji se u jednoj dragocenoj reakciji samog organizma: naime, niti podstaknu tzv. meku neokolagenezu tj. formiranje novih vlakana  mladog kolagena koji dovode do skupljanja kože i njenog zatezanja.

Nedavno su se pojavile uvijene spiralne niti sa čvorovima po celoj dužini čime se izaziva jača regenerativna reakcija tkiva, pa su rezultati koji se postižu zaista zadivljujući. 

Ovaj process nastavlja se tokom naredne 1.5 – 2 godine posle tretmana. Nakon toga proceduru je neophodno ponoviti.

Koji estetski problemi se uspešno rešavaju

3D lifting nitima je idealno inovativno rešenje za sve probleme kože koja stari i atonične kože. Njime je moguće postići stvarno neverovatan efekat remodelovanje kontura lica i tela.

Tretman je na prvom mestu namenjen zoni lica, što je i prirodno jer se tragovi godina najpre i najočiglednije ogledaju na njemu. Ali se on već uveliko primenjuje i za lifting zahvate na koži abdomena, butina i zone kolena i nadlaktica, dakle probleme koji se istina mogu prikriti garderobom ali koji itetako muče naročito žensku populaciju. Zato blagovremeno treba da počnete intezivno razmišljati i pripremati se za dolazak proleća, jer laka garderoba otkriva i čini vidljivim ove estetske probleme.

Telo

  • nabori kože na vratu i grudima
  • opuštena koža na stomaku i butinama nakon trudnoće ili rigidne dijete
  • neravna, naborana koža posle liposukcije
  • opuštena koža nadlaktica
  • opuštena koža oko kolena

Koje su prednosti

Tretman nije traumatičan (posle ugradnje niti moguće su privremene blage bolne senzacije koje prolaze za 7-10 dana), relativno je brz, nema tragova procedure na koži, tačkasta mesta uboda iglicama brza zarastaju bez ikakvih vidljivih tagova, praktično nije potrebno nikakvo bolovanje za oporavak

Metod je savršeno kompatibilan sa korekcijom konture, RF liftingom i/ili mezoterapijom, a jednako je primenjiv kao finalna faza korekcije nakon invazivnog hirurškog zahvata

Potrebna je samo topikalna anestezija, nema većih otoka i hematoma, nema rizika od alergijskih reakcija

Mezo niti su 100% kompatibilne sa ljudskim tkivom

Mere nege nakon tretmana

  • Izbegavati povećanu fizičku aktivnost (5 dana)
  • Izbegavati oštre temperaturne promene (sauna, solarijum, vruća kupka)
  • Ne koristiti dekorativnu kozmetiku (1 dan)

Kako mi to radimo

Mi smo u punoj meri svesni da je svaka osoba različita i svaki organizam u fizičkom i duhovnom smislu specifičan. Zato se, ukoliko se odlučite za tretman u našem Centru, obavlja detaljna analiza lekara specijaliste i terapeuta u saradnji sa Vama, kako bi su u punoj meri izvršila personifikacije tretmana i njegov plan prilagodio individualnim potrebama svakog klijenta.

Stalno treba imati u vidu da je za bilo koju proceduru, a za 3D mezo niti utoliko više, uvek presudno važan kvalitet upotrebljenog materijala, poštovanje medicinskih specifikacija i iskustvo lekara. Lekar praktičar mora proći specifičnu obuku, što na žalost danas nije tako čest slučaj. Upravo to, kao i neadekvatna selekcija lica prema njegovim određenim karakteristikama, može diskredirovati ovu inače izvanrednu metodu.

Budite slobodni da nas kontaktirate

Ako su za Vašu odluku potrebne dodatne informacije koje niste našli na našem sajtu, osećajte se slobodnim da nas kontaktirate za besplatnu konsultaciju sa našim lekarom specijalistom.