Mezoterapija bez igle - Mezoporacija lica i tela

Sada je period kada bi trebalo posvetiti dodatnu pažnju vašoj figuri i posebno vašem celulitu. Ide zimsko vreme za koje je karakteristična ”teža” ishrana, idu slave, ide dakle period kada se svi lako prepustimo uživanju u obilnijoj hrani. Time ćemo najverovatnije dodati neki kilogram svojoj težini i povećati sloj neželjenog masnog tkiva. Stoga nije na odmet upozorenje, naročito onima koji imaju problema sa celulitom: to je ozbiljan protivnik i nemojte očekivati da ćete se te nevolje rešiti jednostavno i brzo, čim grane proleće i pređete na lakšu ishranu. Pravi savet je zato: ne oklevati već započeti sa tretmanom celulita odmah!

Najboljom predohranom za dobro zdravlje, dugotrajnu mladost i lep izgled po pravilu se smatraju: uravnotežena ishrana, dobar san, izbegavanje stresa i, naravno, sofisticirani kozmetološki tretmani. Veliki broj stručnjaka, ne bez razloga, smatra da su Mezoterapija bez igle odnosno Mezoporacija i Tripollar metoda korišćenja radiotalasne energije tj. radiofrekvencija, dve danas najuspješnije nehirurške metode estetske medicine.

Zahvaljujući razvoju tehnologije, primenom sofisticiranih aparatura i novih kozmetičkih formula, tretmani u modernim kozmetološkim centrima i kozmetičkim salonima dokazanog ugleda, na zadovoljstvo i klijenata i kozmetologa, postaju sve jednostavniji, neuporedivo delotvorniji i uz to znatno prijatniji za klijente.

Šta je mezoterapija bez igle

Mezoterapija bez igle /no needle/, često nazvana virtuelna mezoterapija, je savremena, neinvazivna, naučno zasnovana i klinički testirana bezbedna metoda za negu lica i tela kojom je omogućeno ubacivanje aktivnih supstanci duboko u slojeve kože i potkožno tkivo korišćenjem postupka mezoporacije.
To je visoko delotvoran i bezbedan postupak koji u potpunosti odstranjuje tradicionalne injekcije s iglama i mikro-iglama. Zasniva se na elektroporaciji i elektroosmozi čime se istovremeno vrši poboljšanje metabolizma i dopremanje hranjivih materija kako površinski tako i duboko smeštenim ćelijama, pojačava cirkulacija krvi i limfe, podstiče limfna drenaža i detoksikacija, a pojedini proizvodi za negu kože se neuporedivo efikasnije apsorbuju.

Mezoterapija bez igle bi se slikovito mogla opisati kao “injekcioni sistem koji ne koristi igle”, jer se unošenje lekova i bioaktivnih supstanci vrši preko kože t.j. transdermalno. Posebno je značajno što je postupkom dermoelektroporacije moguće neivazivnim putem preko kože, a ne ubodima iglama, u kožu i potkožno tkivo uneti i velike molekule, kao što su hijaluronska kiselina, fosfatidil holin, kolagen, vitamini, diuretici, vazdilatori i dr.

Na ovaj način se telu, i koži posebno, direktno usmeravaju supstance neophodne za njeno lečenje, negu i bolje funkcionisanje. Njihova penetracija je višestruko veća od penetracije kozmetičkih preparata kada se oni nanose utrljavanjem u kožu. Utvrđeno je da kod takvog nanošenja preparata, kao i kod primene ostalih dosadašnjih bioloških tretmana, svega oko 10 % aktivne supstance prodire u dublje slojeve kože. Mezoterapija bez igle međutim omogućava da se apsorpcija primenjenih aktivnih supstanci (hijalurona,kolagena,vitamina i ostalih biostimulanasa) poveća i do 99% na dubini do 1 cm, odnosno do 65% na dubini do 6 cm, što pruža zaista izvanredne mogućnosti u različitim estetskim tretmanima.

Metoda je inače i od strane FDA (Komisija za hranu i lekove u SAD), dozvoljena kao alternativa injekcijama.

mezoterapija
mezoterapija

Na čemu se zasniva mezoporacija

Ćelijska membrana se sastoji od dvojnog lipidnog sloja koji odvaja citoplazmu (u kojoj se u osnovi odvijaju svi procesi hemijske razgradnje hranjivih materija i stvaranja energije potrebne za sve ćelijske funkcije i životne aktivnosti) od spoljnjeg sadržaja. Kroz lipidnu ćelijsku membranu molekuli mogu prolaziti difuzijom prema striktno definisanim biohemijskim i elektrofiziološkim uslovima.

Sastavni deo građe ovog dvojnog sloja su “proteinske pore” ili “hidrofilni kanali” koji imaju funkciju da omoguće prolaz malih molekula i jona kroz ćelijsku membranu, koja inače na drugačiji način ne može biti pređena. Pre nekoliko godina je otkriveno da ovi “kanali” mogu biti kratkotrajno aktivirani odnosno otvoreni i dodatno prošireni posebnim fizičkim impulsima kojima se deluje na ćeliju postupkom koji se naziva elektroporacija.

mezoterapija-bez-igle

Elektroporacija je prema tome fenomen indukovan dejstvom specifičnih električnih impulsa tačno određenih karakteristika na ćelijsku membranu, koji su sposobni da generiraju privremene hidrofilne (vodene) kanale – mezopore – tako da aktivne supstance, bilo da su to kozmetički preparati ili lekovi, mogu kroz njih penetrirati u ćeliju.

Inače za otkriće hidrofilnih kanala i mehanizma i strukture jonskih kanala, naučnici Dr. Peter Agre i Dr. Roderick MacKinnon su 2003. godine dobili Nobelovu nagradu iz oblasti hemije.

Čemu je namenjena

TRETMANI LICA I GLAVE

 • podmlađivanje kože
 • duboka hidratacija kože
 • uklanjanje i smanjivanje bora
 • mezobotoks tj. postizanje blagog efekta botoks
 • tretmana ali bez toksina
 • zatezanje kože i lifting
 • smanjivanje i otklanjanje hiperigmentacije
 • crvenilo i prošireni kapilari
 • melazma
 • ćelavost kod muškaraca i žena

Efekat zatezanja kože postiže se tako što aktivni sastojci omekšavaju teksturu kože, a stimulacijom fibroblasta i aktiviranjem kolagenske sinteze stvara se lifting efekat. Ono što je značajno kod tretmana zatezanja kože i liftinga jeste da se uz efekat liftinga ostvaren mezoterapijom bez igle vrši istovremeno i pomlađivanje i oporavak kože. Pri tome se vidno poboljšavaju njena struktura, izgled i kvalitet, za razliku od hirurškog liftinga gde su potrebni dodatni posebni tretmani za ostvarenje tih efekata. Uz to, nakon tretmana ostaje mnogo prirodniji izgled lica, čime je u potpunosti očuvana njegovu personalnost i jedinstvenost.

TRETMANI TELA

 • redukcija celulita
 • toniranje kože i vraćanje njenog sjaja
 • lipoliza
 • smanjenje obima i volumena
 • zatezanje opuštene kože
 • strije
 • fizikalna terapija – ublažavanje bolova